Fri. Sep 20th, 2024

Kada treba da pređemo određenu rutu, odnosno od tačke A do tačke B, cilj nam je da to uradimo što brže i jednostavnije, a posebno ukoliko je toplo, pada kiša ili je hladno, ako žurimo, u štiklama smo ili nosimo kese. Stoga su električni trotineti pravo rešenje, tj. odličan izbor za efikasnu vožnju.

ZA VOŽNJU KOJA JE DRUGAČIJA

Električni trotineti omogućuju da bezbrižno jezdimo gradom, promičemo lako kraj drugih vozila i zaobilazimo ih, bivamo brzi da stignemo na vreme, ali dovoljno spori da uživamo u vetru u kosi. Pri ovoj vožnji se ne umaramo jer ona ne iziskuje dodatni fizički napor, poput bicikla, rolera ili skejta. Naime, oni poseduju punjivu bateriju koja ih pokreće.

Kad damo gas, stojimo na njemu, koordinišemo pokrete, balansiramo i prilagođavamo brzinu. Na njima se možemo voziti gde god da smo se uputili i kako god da smo se obukli jer se nećemo umoriti niti oznojiti, tako da se neretko po gradu viđaju mladići u odelima ili pak devojke u haljinicama kako putuju električnim trotinetom na poslovni sastanak.

SPRAVA KOJA JE PRAKTIČNA

Bez obzira na to što je vožnja električnim trotinetom neobična i zanimljiva, on je, pre svega, vrlo svrsishodno prevozno sredstvo kojem je primarna uloga da nas preveze, bezbedno i jednostavno, do željenog odredišta bez nepotrebnog stresa koje gradske gužve izazivaju.

Otuda ga mogu koristiti i deca, tinejdžeri, mladići i devojke, sredovečni ljudi i stariji, samo od uzrasta zavisi koji ćemo model izabrati pri kupovini. Električnim trotinetom možemo putovati do škole, posla, fakulteta, na trening ili kod prijatelja, gde god zapravo treba da idemo, a ukoliko ne želimo da pešačimo ili idemo drugim prevoznim sredstvom.

Naime, zahvaljujući njemu izbeći ćemo čekanje na autobuskim stanicama, gužvu u javnom prevozu, sipanje goriva i traženje mesta za parkiranje, napor ako idemo pešice i upalu mišića koju možemo dobiti vozeći bicikl. Sam trotinet kreće se brzo, gotovo bešumno, baterija mu traje dovoljno dugo – mada postoji i mogućnost zamene dok smo napolju (pojedini modeli), te možemo prelaziti velika rastojanja i gotovo se bilo gde možemo parkirati.

KAKO IZABRATI?

Postoji svakako više brendova, modela i cena električnih trotineta, koji se, osim po tim detaljima, razlikuju i po drugim performansama. Te tako mogu biti drugačije snage, brzine, izdržljivosti baterije, nosivosti, čak i visine i uopšte veličine, dizajna, boje.

Kada biramo model, potrebno je da gledamo karakteristike koje su nam važne, ali koje, između ostalog bivaju uslovljene i razlogom zbog kojeg kupujemo električni trotinet. Odnosno, da li ga kupujemo radi zabave ili planiramo da njime svakodnevno putujemo. Takođe, važan je i teren koji ćemo njime prelaziti, u smislu ravničarskog ili valovitog predela, a osim naših navika, pri izboru je bitan i budžet kojim raspolažemo.

Na kraju, važno je da u toku vožnje nosimo i odgovarajuću opremu, a nužno da pri vožnji poštujemo saobraćajna pravila i budemo pažljivi, jer ćemo tek tako u potpunosti uživati u benefitima ove vožnje.

Dakle, kupovina električnog trotineta je dobra i pouzdana odluka jer ćemo dobiti prevozno sredstvo koje je veoma korisno, ali istovremeno i vrlo moderno i popularno – a taj status on nije stekao bez razloga.